На Волині ТЦК відкриватимуть вогонь на ураження нападників

14:55, 28.08.2024

ТЦК - це режимний обʼєкт. І у випадку загрози життю військовослужбовців, вони відкриватимуть вогонь на ураження. (facebook.com/volynarmy)

Волинський обласний ТЦК та СП довів до особового складу, що у випадку загрози життю військовослужбовців слід відкривати вогонь на ураження.

 

Це попередження військові зробили після збройного нападу на пост охорони у Луцьку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Волинський ТЦК та СП в середу.

 

Зазначається, що вночі проти 27 серпня невідомий відкрив вогонь по посту охорони Луцького ОМТЦК. У результаті нападу був поранений старший солдат, який зараз перебуває на лікуванні у госпіталі.

 

При цьому, солдати роти охорони, які у цей час несли службу "діяли рішуче згідно з обставинами та відкрили вогонь у відповідь". Однак нападнику вдалося втекти з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці.

 

У попередженні наголошується, що ТЦК - це режимний обʼєкт. І у випадку загрози життю військовослужбовців, вони відкриватимуть вогонь на ураження.

 

Окрім того, військовослужбовці, які на момент нападу перебували на посту охорони, - це військові із бойовим досвідом. Їх після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК.

 

"Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил", - поінформували у Волинському ТЦК.

 

І наголосили, що "всі любителі стріляти у військових" будуть покарані відповідно до чинного законодавства.

 

"До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону", - додали у військкоматі.

 

Як повідомляла "УМ", ДБР розслідує понад 400 справ за фактами зловживань посадовців ТЦК

 

Прем'єр Денис Шмигаль вважає неприпустимою практику працівників ТЦК та СП, коли ті знімають водіїв із рейсових автобусів.