Новий командувач Об'єднаних сил ЗСУ Гнатов представлений підлеглим на Донеччині

14:25, 26.06.2024

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ бригадний генерал Андрій Гнатов. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський офіційно представив новопризначеного командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова під час наради на Донеччині у середу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

«Розумію, що це одна з найвідповідальніших місій, напевно, одна з найскладніших посад в армії, особливо в час війни. Тому я хочу побажати вам ефективної роботи, успіхів і, авжеж, перемоги – як результат відповідних дій.

 

Дуже хочеться, щоб ви пам’ятали, що найголовніше – це наші люди, і робили все, щоб зберегти максимум особового складу», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.

 

 

Під час наради про безпекову ситуацію доповіли головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін та начальник управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександр Надточій.

 

Зокрема, Сирський доповів про ситуацію на лінії фронту в Донецькій області та на окремих напрямках на Харківщині, Луганщині, Запоріжжі й Херсонщині. Поінформував про перебіг комплектування бригад, динаміку надходження боєприпасів та їх витрати.

 

Пан Філашкін розповів про добудову ліній оборони. За його словами, третя лінія фортифікацій, яку зводять цивільні, готова на 90%. Він також зазначив, що обласна влада допомагає військовим у будівництві другої лінії оборонних споруд. Тривають роботи з відновлення водопостачання Покровська, евакуація людей із прифронтових районів і підготовка до нового навчального року, який у цьому регіоні відбуватиметься в онлайн-режимі.

 

Тоді як президент Зеленський, перебуваючи на Донеччині, заявив, що у Києві відбудеться "окрема розмова" з урядовцями, які повинні бути поблизу фронту.

 

Як повідомляла «УМ», 24 червня Зеленський звільнив з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ одіозного генерал-лейтенанта Юрія Содоля та призначив на вакантне місце бригадного генерала Андрія Гнатова.