Ексвійськком Одещини Борисов затриманий на виході із СІЗО

19:02, 28.05.2024

Євген Борисов не зміг піти із СІЗО. (Фото ДБР)

Ексначальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов був повторно затриманий працівниками ДБР на виході із СІЗО у Києві.

 

Слідчі бюро повідомили йому про нову підозру після того, як за одіозного Борисова  внесли заставу в сумі 12 млн грн за попереднім обвинуваченням.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДБР у вівторок.

 

"Бюро отримало інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора й переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

 

Працівники ДБР затримали експосадовця в Києві сьогодні, 28 травня. Йому повідомлено про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн грн (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 КК України)", - йдеться  повідомленні.

 

Раніше проти Борисова було порушено кримінальне провадження за кількома статтями КК України. У 2023 році ДБР затримало колишнього військкома, а суд помістив його під варту.

 

Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 150 млн грн, однак поступово суди зменшили суму застави до 12 млн грн.

 

Борисову вже було повідомлено про підозри:

 

у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);

 

у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);

 

в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

 

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону та Офіс Генерального прокурора.

 

Як повідомляла "УМ", пів рок тому слідчі ДБР спільно з іспанською поліцією провели обшуки на віллі Борисова в Іспанії.