З Україною в серці: у Бучі відкриють фотовиставку на честь полеглих білоруських добровольців

19:54, 21.08.2023

Керівник керівник фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич анонсував виставку, на якій вшанують памʼять білоруських добровольців (Фото Укрінформ)

Благодійний фонд "Вільна Білорусь" організував фотовиставку під назвою "З Україною в серці". Головна тема виставки - вшанування пам'яті білоруських добровольців, які віддали своє життя у боротьбі за Україну. Виставка розпочне свою роботу у місті Буча 23 серпня. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник фонду Олексій Францкевич на пресконференції в Укрінформі на тему: «Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні».

 

"Хочу запросити всіх на відкриття фотовиставки "З Україною в серці", яке відбудеться 23 серпня в Бучі. Вона присвячена білоруським героям, які віддали своє життя за Україну в боротьбі з російськими окупантами, починаючи з 2014 року", - сказав він.

 

Францкевич поінформував, що серед героїв фотовиставки - двоє білорусів, які посмертно отримали звання Герой України. Він також нагадав, що іменами трьох білорусів названо вулиці в українських містах, зокрема одна з вулиць Бучі носить ім'я білоруського добровольця Іллі Хренова, який загинув у березні минулого року, захищаючи це місто.

 

Представник Асоціації білоруських добровольців Андрій Кушнєров своєю чергою повідомив, що 19 і 20 серпня у Києві відбулась закрита конференція, в якій взяли участь бійці білоруських добровольчих формувань та учасники цивільних і парамілітарних організацій.

 

За підсумками конференції було ухвалено рішення налагодити соціальну підтримку бійців та їхніх сімей, провести благодійний марафон для допомоги сім'ям загиблих білоруських добровольців, налагодити комунікацію між воєнізованими формуваннями і парамілітарними організаціями на території України і країн ЄС, організувати процес регулярного інформування білоруської діаспори про діяльність усіх білоруських добровольчих формувань, зазначив Кушнєров.

 

Благодійний Фонд «Вільна Білорусь», покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму Лукашенка, зареєстрований у листопаді 2022 року.

 

Як інформує Україна молода, у місті Аделаїда, що на австралійському континенті,  відкрили виставку картин, які намалювали українські воїни під час реабілітації у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.