У росії поширюють інформацію про смертну кару для українських полонених

13:32, 03.06.2022

Щоб Україна на переговорах вдалася до поступок, рашисти погрожують стратити українських військовополонених

Москва дедалі частіше вдається до інформаційної війни. Щоб підвищити «ставки» на переговорах, росіяни заговорили  про запровадження «смертної кари українським військовим».
 
Як інформує Україна молода, таку думку висловив у Фейсбуці радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко. 
 
«Нова лінія інформвійни, яку запустили росіяни - смертна кара для українських військових. На жаль, на відміну від ядерної загрози, яка є чистим блефом, ця інформаційна хвиля дуже небезпечна для всіх нас. Чого добиваються росіяни? Їм потрібно підняти ставки в переговорному процесі»,- зазначив Денисенко.
 
За його словами, лінія щодо того, що так званий суд "днр" вирішив таким чином і що росія не може втрутитися у ці процеси, може стати однією з домінуючих.
 
«Правда, це ламає плани по швидкій анексії, але відтяжка цього процесу на кілька місяців не є критичною для рф»,- зазначив представник МВС.
 
Також, на думку Денисенка, росіянам потрібно своєму виборцю, а також на інформаційних ринках Індії, Китаю, Близького Сходу тощо, показати «картину воєнних злочинів українців» і перебивати тему звірств у Бучі.
 
«І їм потрібно пояснювати виборцю, що вони так довго роблять в Україні. І однією з ліній пояснень стане підігрівання ненависті до "укрофашистів", - зазначив він.
 
Як вважає Денисенко, «судячи з усього, у відносно короткий період часу буде ухвалено кілька рішень про страту наших військовослужбовців (хоча зі стратами будуть тягнути). І далі росіяни почнуть гру на підняття ставок, розуміючи, що в Україні почнеться серйозна зрадофільна дискусія».
 
Тому, наголосив він, «ми маємо бути морально готовими до такого розвитку подій і вже зараз продумувати алгоритми реакцій».
 
Як повідомляла УМ, три тисячі гривень — саме стільки Україні коштує утримання одного російського військовополоненого на місяць. У цю суму входить харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі. Окремо йдуть витрати на медичне обладнання, ліки, зарплату персоналу.