ЗСУ здійснили 7 контратак, наступ ворога призупинено

15:55, 08.03.2022

Відкриті, щирі усмішки наших воїнів. Сьогодні вони перемагають найжахливішого ворога світу і закривають собою Україну! (facebook.com/pressjfo.news)

Українські військові здійснили не менш семи контратак протягом минулої доби.

 

Відтак, темпи просування російських занарбників територією України суттєво сповільнилися. Наразі ворог не становить суттєвої загрози.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович під час брифінгу у вівторок, 8 березня.

 

За його даними, Збройні сили Україні та інші українські сили оборони продовжують оборонну операцію із утримання ворога на таких напрямках, як: Київ, Суми, Чернігів, Харків, Миколаїв, Запоріжжя. Окупанти намагаються просуватися на цих напрямках, але зазнають втрат внаслідок ударів ракетних та артилерійських військ ЗСУ, а також наземних частин.

 

Радник Єрмака також підкреслив, що героїчно тримаються міста Охтирка і Маріуполь.

 

Зокрема, під Маріуполем 7 березня внаслідок контратаки було знищено танкову колону противника. Місто Харків також входить у контратаку.

 

Водночас, в зоні Операції об’єднаних сил один із повітряних десантних підрозділів ЗСУ знищив колону противника.

 

 

"Темпи просування ворога суттєво сповільнилися. Зараз на окремих напрямках, де вони наступали, практично зупинені. Ті сили, які продовжують рухатися вперед, рухаються малими силами, проводять попередню розвідку і не становлять суттєвої загрози в тих містах, які вони зазначають у своїх інформаційних повідомленнях", – сказав пан Арестович.

 

Він також наголосив, що повідомлення про ймовірне захоплення міста Ізюм Харківської області російською армією не відповідає дійсності, адже там зараз тривають бої. Збройні Сили України наносять ураження противнику.

 

До речі, українські військові взяли у полон вже близько двох тисяч окупантів. Російські загарбники деморалізовані та масово здаються у полон.

 

Але саме тому, що у них немає переваги у повітрі чи на землі, Росія перенесла свої зусилля на інформаційний простір і виконує психологічно-інформаційні операції на населення України.

 

«Повідомлення про захоплення міст, масові удари спрямовані на те, щоб послабити нашу психологічну готовність до опору, а наше завдання триматися і не вірити у їх брехливі повідомлення», - вважає представник Банкової.

 

За його словами, Збройні сили контролюють ситуацію: збивають літаки противника і крилаті ракети, як сьогодні вночі, не дають ворогу закріпитися там, куди він хоче просунутися.

 

Зауважимо, що штаб Операції об'єднаних сил повідомляє, що станом на 13-й день війни хлопці і дівчата з окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка достойно знищують російських окупантів і їх посіпак.

 

«Лише вдивіться в їх обличчя! Жодної розпачі та розгубленості. Відкриті, щирі усмішки наших воїнів. Сьогодні вони перемагають найжахливішого ворога світу і закривають собою Україну!», - йдеться у повідомленні.

 

 

Бригада ім. Костя Гордієнка також продемонструвала результат роботи хлопців-протитанкистів: мовляв, зустріч із ворогом була «палкою», а російська бронетехніка стане вторсировиною для металургічних підприємств України.

 

Як повідомляла «УМ», відомий російський генерал-майор Віталій Герасимов, який брав участь у кількох загарбницький війнах Росії, нарешті «заспокоївся»: його знищили захисники України під Харковом.

 

Водночас, мер Ірпеня Олександр Маркушин відкинув нахабну пропозицію російських окупантів здати місто і зберегти собі життя.