До Лук'янівського СІЗО кинуто лідера Нацкорпусу Черкащини

10:56, 31.08.2021

Письменник Василь Шкляр з бойовим офіцером Дмитром Кухарчуком. (Фото: Фейсбук Василя Шкляра)

 Київський Печерський суд 30 серпня за сфабрикованою в турборежимі справою кинув за грати Лук'янівського СІЗО лідера Національного корпусу Черкащини Дмитра Кухарчука (позивний Сліп) та його побратима Олега Довбиша (позивний Адвокат).

 

Як інформує УМ, про це вранці 31 серпня написав на своїй сторінці у Фейсбук письменник Василь Шкляр.

 

Згодом виявилося, що цей допис соцмережа заблокувала, тож письменник оприлюднив скани свого посту.

 

«За що? За пікетування Банкової під гаслом "Ні капітуляції!" Знаю цих хлопців з 2014 року. Це вони звільняли Маріуполь, Широкине, Мар'їнку, дивом вийшли живими з Іловайська, мають високі нагороди за бойові дії. Мабуть, їх і покарано за те, що лишилися живими, бо судилище вчинено якраз до роковин Іловайської трагедії. Ми з Андрієм Білецьким та Андрієм Іллєнком намагалися взяти хлопців на поруки, але це не входило до вже заготовленого владою сценарію», - написав, зокрема, Шкляр.

 

«Ви хочете моєї крові?» ,- запитав на брифінгу перед судом Дмитро Кухарчук. - Ось вам моя кров!», - дістав бритву і перерізав собі вени.

 

Це був жест відчаю і протесту бойового офіцера.

 

«Кати ласо облизалися, роздуваючи ніздрі, і кинули перебинтованого героя до в'язниці. Але ми це вже бачили. Ми це проходили. І знаємо, чим воно закінчується», - із сумом додав письменник.

 

Нагадаємо, нещодавно Василь Шкляр відсвяткував 70-річчя.