Терористи «ЛНР» повернули Україні захопленого воїна ЗСУ Олександра Пупка

14:38, 23.12.2020

Терористи повернули розвідника Олександра Пупка українській владі.

Російські терористи "ЛНР" 23 грудня повернули Україні воїна Збройних сил Олександра Пупка, який був взятий у полон 17 грудня.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба української делегації в Тристоронній контактній групі, зазначивши, що поверненню захисника сприяла Гуманітарна підгрупа в ТКГ.

 

"Українській стороні було повернуто військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, молодшого сержанта Пупка Олександра Івановича, який за обставинами, які встановлюються, нещодавно потрапив на тимчасово непідконтрольну територію", – сказано в повідомленні.

 

 

Нагадаємо, раніше про намір повернути воїна ЗСУ Україні заявили представники терористичної "народної міліції ЛНР". Окупанти погодилися провести все в односторонньому порядку, не вимагаючи нікого на обмін.

 

Як повідомляла УМ, молодший сержант 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Олександр Пупко потрапив у полон до бойовиків терористичної організації «ЛНР» в районі окупованого Слов’яносербська Луганської області ще 17 грудня.

 

На минулому тижні українська делегація у ТКГ помилилася, озвучивши російську версію смерті захисника України нібито від алкоголю і наркотиків, тіло якого передали окупанти. Тоді як на тілі воїна, який також належав до 14-ї бригади, судмедексперти виявили чисельні сліди катувань.