Карантин у школі: учні 1-4 класів без масок, вчителі у захисних щитках

13:06, 25.08.2020

Учні 1-4 класів можуть пересуватися у школі без маски чи респіратора.

Міністерство охорони здоров'я оновило правила для навчання в школах під час пандемії починаючи з 1 вересня.

 

Урядовці обговорили ці зміни з міжнародними партнерами, а також з освітянами.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов за тиждень до початку нового навчального року, у вівторок, 25 серпня.

 

"Всі хвилюються, як буде відбуватися навчання, та яким чином дотримуватися протиепідеміологічних правил. В нас були оновлені рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я, поспілкувавшись з міжнародними експертами та освітянами, ми внесли певні зміни до наших протиепідеміологічних заходів", – зазначив міністр Степанов.

 

За його словами, учням 1-4 класів МОЗ дозволяє пересуватися приміщенням закладу освіти без маски чи респіратора.

 

Ще одна зміна — у регіонах «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки педагогам рекомендують проводити уроки у захисних щитках, а в «зеленій» чи «жовтій» зоні потрібно просто дотримуватися необхідної дистанції.

 

Допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідної термометрії.

 

Як повідомляла "УМ", мер Києва Віталій Кличко неабияк стурбований різким зростанням кількості нових випадків захворювання на коронавірус у столиці в останні дні.

 

Зміни також передбачають, що якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, то весь клас має йти на самоізоляцію.

 

Окрім того, дозатори та антисептики мають бути тільки на вході до школи, водночас учні та викладачі мають мити руки після кожного уроку.

 

Найвищий рівень епідеміологічної небезпеки фіксується в «червоній» зоні, тому там всі заклади освіти взагалі не відкриватимуть, зазначав головний санлікар Віктор Ляшко. А от на решті території вони працюватимуть.

 

У «помаранчевій» зоні заклади освіти заборонятимуть відвідувати групами кількістю більш як 20 людей — утім це рішення не стосується дитсадків, шкіл, а також закладів позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

 

Іншими словами, школи й дитсадки відвідуватимуть як і у звичайних умовах, а от у закладах вищої освіти (університети, інститути) мають встановити певні обмеження.

 

У МОЗ зазначають, що незабаром опублікують повний перелік правил з протоколами та рекомендаціями.