Прах військового медика Іліна розвіяли над Дніпром в Україні та Білорусі

10:55, 28.07.2020

Микола просив, якщо загине, кремувати його та розвіяти прах в Україні, у Білорусі та в Естонії.

Прах загиблого на Донбасі військового медика, уродженця Білорусі і громадянина Естонії Миколи Іліна розвіяли в Білорусі.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Радіо Свобода.

 

22 липня в київському соборі Святого Олександра відбулася меса пам'яті Миколи Іліна, який був згодом кремований. Напередодні панахида за загиблим відбулася в Білорусі, в Могильовському соборі.

 

Згідно з останнім бажанням Іліна, його прах мав бути розвіяний по трьом країнам: Україні, Білорусі та Естонії. 24 липня родичі Миколи виконали його волю на Дніпрі в Україні.

 

26 липня над Дніпром у Могильові, де Ілін народився і жив з матір'ю до 2006 року, його воля також була виконана. На прощанні були присутні родичі та близькі соратники по опозиції.

 

"Я так пишалася, коли в мене народився хлопчик, молилася за всіх дітей, яких чекають мами. І мій Микола пішов від мене. Я не можу повірити, що його в мене більше немає", - сказала після молитви мати Ірина Михайлівна.

 

Микола Ілін - уродженець Білорусі, громадянин Естонії. З 2018 року захищав Україну на Донбасі.

 

Ілін загинув під Зайцевим 13 липня за спробу забрати тіло загиблого бійця. Тіло Іліна було передано українській стороні 17 липня.

 

 

Ілін брав участь в опозиційних молодіжних організаціях "Молодий фронт", "Зубар". Після мітингу 2006 року він виїхав до України в надії отримати громадянство, але не зміг цього зробити. З України за допомогою українських добровольців переїхали в Естонію. Там він вивчав медицину. Він повернувся в Україну, щоб допомогти українцям у боротьбі за територіальну цілісність країни.

 

Детальніше про Миколу Іліна читайте в статті УМ: "У нього була особлива любов до України: друг про медика Миколу Іліна"