Порошенко привітав Сєвєродонецьк із шостою річницею звільнення міста

20:53, 22.07.2020

У центрі Сєвєродонецька біля пам’ятника генерал-майору Нацгвардії Олександру Радієвському вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих за незалежність. (Фото Сєвєродонецької міськради)

Лідер «Європейської солідарності», нардеп Петро Порошенко привітав міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Торецьк із шостою річницею звільнення від російських окупантів, яке відбулося за часів його президентства у ці липневі дні.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Петро Порошенко нагадав у соцмережах.

 

«У ці дні 6 років тому наші хоробрі захисники повернули мир у Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Торецьк. Українські військові мужньо стримували наступ російських сил, звільняючи місто за містом, село за селом», - наголосив експрезидент.

 

І додав: «Це була блискуча реалізація замислу про контрнаступ, за якою спостерігала вся країна. Вітаю жителів цих прекрасних міст з шостою річницею звільнення від російської окупації. Донбас був, є і буде українським! Слава українським воїнам! Слава Україні!».

 

Водночас, у Сєвєродонецьку урочистості з нагоди 6-ї річниці визволення міста, яке відбулося саме 22 липня 2014 року.

 

Спочатку біля пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському зібралися сєвєродончани та гості міста, учасники звільнення Сєвєродонецька, громадськість, військові, учнівська молодь, представники охорони правопорядку та ЗМІ.

 

Усіх загиблих за незалежність України вшанували хвилиною мовчання, повідомляє Сєвєродонецька міськрада.

 

Також у місті відбувся автопробіг, в якому взяли участь близько 40 автівок та 100 людей. Учасники автопробігу проїхались містом, після чого знову зібрались разом, розгорнули прапор України та заспівали гімн.

 

Нагадаємо, Сєвєродонецьк Луганської області було звільнено 22 липня 2014 року. Після окупації Луганська всі адміністративні установи переїхали спершу до Сватового, як до більш віддаленого від лінії фронту міста, а згодом до Сєвєродонецька, як до найбільшого за населенням міста на підконтрольній Україні території Луганщини.