Кличко закликає киян платити за послуги ЖКГ

13:19, 13.04.2020

Віталій Кличко не розмуміє чому кияни не платять за комунальні послуги під час карантину.

Мер Києва Віталій Кличко неабияк стурбований падінням рівня сплати за житлово-комунальні послуг и у столиці за підсумками березня 2020 року. На його думку, це може спричинити нестачу коштів на заробітні плати комунальникам.

 

Як передає «Україна молода», про це Кличко повідомив під час брифінгу в понеділок.

 

«Пільговий період оплати за комунальні послуги триватиме до кінця обмежувальних заходів. У нас була норма знижки 10% для тих, хто заплатить до 20-го числа поточного місяця. Тепер ця знижка діятиме для всіх, хто сплатить до кінця місяця, але це не означає, що за комунальні послуги не треба платити взагалі», - наголосив міський голова Києва.

 

Кличко вважає, що саме через обмежувальні заходи в місті різко впав рівень сплати. При цьому, у КМДА продовжують не враховувати той факт, що люди сидять без роботи і економлять кожну гривню, щоб було за що купити їжу. Сплата за комунальні послуги цікавить киян далеко не в першу чергу.

 

Утім, мер лише констатує, що загальний рівень оплати за житлово-комунальні послуги на кінець березня в Києві не досягнув 80 відсотків. Мовляв, порівняно з лютим, значно менше киян заплатили за послуги.

 

За словами Кличка, ці кошти, дуже потрібні місту. Бо це, зокрема, і зарплата працівників комунальних підприємств, і гроші на пальне для комунальної техніки та на інші витрати.

 

Кличко додав, що наразі є широкий вибір сервісів, де можна сплатити за комунальні послуги, не виходячи з дому. Він закликав тих, хто сплачує онлайн, допомогти сплатити за комунальні послуги своїм батькам, бабусям та дідусям, які не користуються онлайн-сервісами. Варіант, що багатьом просто нічим платити за послуги ЖКГ, київською владою навіть не розглядається.

 

Як повідомляла «УМ», падіння рівня оплати за комунальні послуги КМДА зафіксувала ще тиждень тому. Найбільше від невиплати платежів в Києві постраждав “Київкомунсервіс”, який вивозить домашній відходи. У підприємстві просів рівень оплати до 73%.