Професор Боечко пропонує перенести навчання у школі на наступний рік

14:32, 22.03.2020

Влад Боечко зазначив, що "бюрократизація процесу освіти знищує і руйнує саму її суть".

Професор та історик, викладач у КНПУ ім. М.П. Драгоманова Владислав Боечко звернувся до Уряду та Міністерства освіти України із проханням перенести виклад нового навчального матеріалу на наступний рік.

 

Свою думку він оприлюднив у Фейсбук. 

 

На думку професора, через карантинні заходи, наразі актуальним має бути повторення вже вивченого шкільного матеріалу.

 

"Дистанційно продовжувати повторювати вивчені на заняттях теми, а виклад НОВОГО навчального матеріалу, перенести на наступний навчальний рік, провести зміни у програмі навчання",- вважає освітянин.

 

Дистанційне навчання, запроваджене МОН, переконаний Боечко,  це - "безглузді бюрократичні вказівки департаментам освіти в областях, керівникам навчальних закладів, педагогічним і науково-педагогічним працівникам".

 

Данний пост професора набрав тисячі поширень та коментарів, в якоих свою думку висловлювали вчителі, батьки та учні.

 

Віра Скобало Дистанційне навчання це скоріше повторення вивченого для батьків!!!! Не кожен з батьків має талант пояснити нову тему своїм дітям!!! Дуже важливо щоб невтішна ситуація з КАРАНТИН відбилася негативно на здоров'ї та успіхах дітей! Адже, кожен знає та розуміє ,що здорова дитина це і є майбутнє України!!!!
 
  • Наталя Подольська Віра Скобало Шановні батьки!Я учитель, мама і бабуся. Ми маємо працювати з дітьми дистанційно, але усі ми в однакових умовах. Коли все закінчиться, ми повернемось до кожноі теми і пояснимо дітям усі незрозумілі, але необхідні знання. Жоден учитель не зацікавлений у тому, щоб травмувати Вас і Ваших дітей. Бережіть своі родини, а все пропущене обов'язково доженемо і засвоімо.
    • Наталия Комова Дистанційне навчання??? Що не можна по відеочаті зібрати клас і хоча по 15 хвилин пояснити? У всіх є телефони. А то діти сидять в них цілими днями, можуть і урок послухати і дивитись. В нас музичний урок по фортепіано проходить онлайн. Вчитель в себе грає, а дитина всебе за інструментом. Так, звук не той, алеж в ноти попадає. То чому немає онлайн уроків від кожного вчителя???
      4
    • Olga Tkachenko Людмила Очеретяна не скидають пояснення! дають завдання прочитати книгу, бібліотека закрита, а в інтернеті-скорочена версія. Хімію й геометрію діти самі одне одному пояснюють.

Підсумовуючи, Владислав Боечко зазначив, що  "бюрократизація процесу освіти знищує і руйнує саму її суть".

 

Додамо, кілька днів тому радниця міністра освіти Іванна Коберник теж запропонувала скасувати ДПА в 4-му та 9-му класах і відтермінувати ЗНО.

 

Як написала освітянка на Facebook-сторінці, у будь-якій ситуації управлінцям важливо думати і діяти на випередження. Адже за її прогнозами, карантин буде продовжений і дистанційне навчання може тривати до початку травня.

 

"Скасування ДПА в 4-му та 9-му класі. Це зніме значну частину нервозності з батьків і вчителів. Воно ніяк не позначиться ні на чому. А в умовах карантину і надзвичайної ситуації дозволить всім сфокусуватися на більш важливих речах", – пояснила Коберник.

За її словами, також варто було б прояснити питання ЗНО для випускників шкіл. На думку радниці, варто відтермінувати тестування. Тоді й пропорційно потрібно буде пересунути терміни вступної кампанії.

 

"Готуємо комунікацію після прийнятих рішень", – написала у коментарях під постом заступниця міністра освіти Любомира Мандзій.

 

 
 
Як повідомляла УМ, раніше заступник голови Київміськдержадміністрації Микола Поворозник заявив, що пробні тести перенесли на квітень.
 
 
 
Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів,