Снайпер, що вбив Василя Сліпака, ліквідований поблизу Мар’їнки

18:41, 12.12.2018

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера під Дебальцевим (кадр відео)

Снайпер окупантів Донбасу Денис Єфременко на прізвисько "Морячок", що в 2016 році застрелив оперного співака Василя Сліпака, був ліквідований військами ЗСУ в районі Мар’їнки 9 грудня.
 
Про це повідомляють волонтери People’s Project.
 
"Друзі, втішна новина. Убивцю Василя Сліпака ліквідовано. Згідно даних у відкритих джерелах, терориста Єфременка на прізвисько "Морячок" знищили кілька днів тому у районі Мар’їнки. Він - громадянин України, зрадник, що долучився до лав кремлівських наймитів одразу від початку війни", - йдеться в повідомленні.
 
Про дату ліквідації снайпера у Facebook повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц.
 
Він нагадав, що "Морячок" був у "чорному списку" сайту "Миротворець". 
 

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера під Дебальцевим: під час наступу російських терористів під Луганським, Василь, як кулеметник, прикривав побратимів.
 
Снайперська куля поцілила його в груди. Василь Сліпак загинув на місці.
 
Після вбивства Сліпака снайпер терористів, що представився "Морячком", давав телеканалу Росії інтерв’ю, у якому розповів про подробиці бою та убивства Василя.
 
Василь Сліпак - львів’янин, випускник місцевої консерваторії, останні майже 20 років жив і працював у Франції, був артистом Паризької опери. Під час подій на Майдані він брав участь у демонстраціях в Парижі, згодом долучився до волонтерського руху. Проте цього йому видавалось замало і він пішов добровольцем, обравши собі позивний "Міф" на честь улюбленої оперної партії, Мефістофеля.
 
2017 року Василю Сліпаку було присвоєно звання ГерояУкраїни посмертно.