У Запоріжжі стріляли в лідера вірмен області Арташеса Саргсяна

19:59, 02.10.2017

Поліція на місці замаху на Арташеса Саргсяна у Запоріжжі.

Лідера громадської організації "Союз вірмен Запорізької області" Арташеса Саргсяна, добре відомого у кримінальних колах України і Росії намагалися розстріляти з автомата у центрі Запоріжжя близько 10-ї ранку.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ у понеділок. Поліція міста і області утримується від повідомлення деталей замаху.

 

За неофіційними даними, замах на Саргсяна здійснили біля офісу його організації на бульварі Шевченка в Запоріжжі. Відзначається, що кілер стріляв в Саргсяна з автомата, однак той залишився неушкодженим, при цьому поранення отримав його охоронець, який наразі перебуває у важкому стані.

 

Згодом у "Спілці вірмен Запорізької області" підтвердили спробу нападу на керівника організації Арташеса Саргсяна.

 

У коментарі "Українській правді" віце-президент спілки Рудольф Акопян зазначив, що невідомі стріляли, ймовірно, з автомобіля, припаркованого через дорогу від машини, з якої виходив Саргасян з охоронцем.

 

Відповідаючи на запитання, чи має він припущення щодо того, хто міг бути організатором нападу, Акопян зазначив: "В нього (Саргсяна – Ред.), начебто, немає ворогів, принаймні, в цій владі. За минулої були конфлікти з тодішнім очільником запорізької поліції – Володимиром Сербою, який розганяв Майдан".

 

За словами Акопяна, охоронець Саргсяна отримав кульове поранення в живіт й перебуває у реанімації Центру екстреної медицини та швидкої допомоги без свідомості.

 

На місці події працювала слідчо-оперативна група.

 

Зазначимо, що під час недавнього візиту до Запоріжжя Генпрокурор України Юрій Луценко заявив про затримання чотирьох учасників так званої ОЗУ «Арташ» - правоохоронці підозрюють, що організатором злочинного угруповання є саме брати Саргсяни.

 

Затримані підозрюються в організації та виконанні замаху на запорізького бізнесмена Євгена Анісімова, якого у ЗМІ називали так званим «смотрящим» на Запоріжжі від сім'ї Януковича. Замах було скоєно у серпні 2013 року в Запоріжжі: автомобіль «Мерседес», за кермом якого перебував Анісімов, розстріляли з автоматів Калашникова. Бізнесмену вдалося вижити завдяки тому, що в одного з нападників заклинило зброю.