Блогера Едуарда Неделяєва засудили на 14 років сепаратисти Луганська

14:43, 03.08.2017

Едуард Неделяєв під час затримання восени 2016 року.

Блогера Едуарда Неделяєва, який висловлював свою проукраїнську позицію, позбавили волі на 14 років згідно рішення так званого «трибуналу ЛНР» в окупованому Луганську.

 

Про це повідомив волонтер, колишній журналіст та учасник АТО Родіон Шовкошитний у Facebook  в четвер.

 

"Є такий Ед Нед. Або Едуард Неделяєв. Мешкає в Луганську. Увесь цей час там жив. І без їжі, і без води був, коли важко було в 14-му. Він не хотів їхати. Все розумів, але не міг. Мав на те причини. Його право", - написав волонтер.

 

За словами Шовкошитного, блогер Неделяєв багато писав у Facebook про Луганськ і життя в окупованому місті, про те, як воно змінюється. При цьому він не від кого не ховався.

 

"Сьогодні він отримав 14 років тюрми за "госізмєну" від "воєнного суда лнр", - повідомив волонтер.

 

І це при тому, що блогер ніколи не був розвідником, а лише простим громадянином, який не вважав окупаційну владу законною.

 

"Ніякої розвідінформації він не передавав. Нічого не корегував, не координував, не направляв, не "разжигал" і ще багато "не", в яких його звинувачують. Він просто писав в Facebook про життя в окупованому Луганську, називаючи речі своїми іменами", - зазначив Шовкошитний.

 

Водночас, за даними інформресурсів сепаратистів Луганська, «вирок» Неделяєву було винесено ще 28 липня.

 

Загарбники звинувачують блогера у тому, що він "користуючись соціальними мережами і месенджерами, поширював в мережі Інтернет негативну інформацію про жителів терористичної ЛНР, принижував честь і гідність громадян, намагався розпалити ненависть і ворожнечу по відношенню до російської нації", а також "передавав представникам іноземної розвідки дані з метою підірвати основи нашої національної безпеки".

 

Як повідомляла "УМ", блогера-патріота бойовики затримали нібито за поширення екстремістських матеріалів у листопаді 2016 року.