Зеленський анонсував вирішальні місяці у війні

14:51, 23.09.2024

Зеленський на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна і партнери «не повинні втратити наступні кілька місяців у війні, щоб не втратити наступні десятиліття».

 

На його думку, наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні росії проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень (The Golden Plate Award), передає Офіс президента у понеділок.

 

«У нас немає багато часу. Наступні кілька місяців стануть вирішальними у цій війні, війні росії проти України й усіх вас, тому що це війна росії проти самої свободи. У нас мало часу, щоб визначити, яким буде її результат, і ми повинні його визначити - не росія і не її криваві союзники. Нам потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні», - заявив президент.

 

Він нагадав про План перемоги, який привіз у США «І я презентую цей План Америці: президенту Байдену, Конгресу, обом кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу і усім нашим глобальним партнерам. Я вірю, це стане нашим спільним досягненням заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи».

 

 

Глава держави також наголосив, що "сьогоднішній світ не дозволяє нам програти жодної битви, коли на одному боці – свобода, а на іншому – усе те, чого ми ніколи не побажали б своїм дітям".

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський розпочав свій візит до США з відвідання Скрентонського армійського боєприпасного заводу в штаті Пенсильванія, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів.

 

Згодом у Вашингтоні він представить План Перемоги України президенту США Джо Байдену.