Гарріс офіційно затвердили кандидаткою від Демпартії на посаду президента США

09:12, 21.08.2024

Камала Гарріс виступає під час Національного з’їзду Демократичної партії в Чикаго. (Фото: Bill Clark/CQ-Roll Call)

Своє затвердження як кандидатки від демократів на президентських виборах в США офіційно прийняла віцепрезидентка Камала Гарріс.

 

Зробила вона це на національному зʼїзді партії в Чикаго, до якого підключилась по відеозвʼязку.

 

Як інформує УМ, про це повідомили BBC та Axios.

 

Сама Гарріс у цей момент була на передвиборчому мітингу в Мілуокі. Вона прийняла висунення кандидаткою після урочистого поіменного голосування, в якому делегати від кожного штату символічно віддали свої голоси за неї.

 

«Для нас — велика честь бути вашими номінантами. Це кампанія, заснована на силі народу, і разом ми прокладемо новий шлях уперед», — зазначила вона.

 

Цьогорічні президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати її 47-го президента. Дональд Трамп став кандидатом від республіканців ще в середині липня і представив свого кандидата у віцепрезиденти — Джеймса Девіда Венса. Венс послідовно виступає проти допомоги Україні та заявляє, що Києву доведеться поступитися деякими територіями задля припинення вогню.

 

Від демократів мав балотуватись нинішній президент Джо Байден, однак після невдалих дебатів із Трампом у червні він потрапив під шквал критики та тиск зі сторони лідерів і донорів Демократичної партії США. Тож 21 липня Байден офіційно повідомив, що виходить із президентської гонки й підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидата від демократів.

 

2 серпня Камала Гарріс отримала голоси делегатів, необхідні для номінації від Демократичної партії. Вона вже представила свого кандидата у віцепрезиденти — це губернатор Міннесоти Тім Волз, відомий своєю підтримкою України та гострою критикою Трампа й Венса.

 

Додамо, що передвиборча кампанія віцепрезидентки США Камали Гарріс зібрала близько 500 мільйонів доларів з того часу, як вона отримала підтримку більшості делегатів з'їзду Демократичної партії.

 

Як повідомляла УМ, Президентські рейтинги: Гарріс випереджає Трампа на 5%.