Зеленський не вважає ситуацію на фронті кризовою

16:50, 13.12.2023

За участю Зеленського в Осло відбувся другий саміт Україна – Північна Європа. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський переконаний, що ситуація на фронті в Україні не є кризовою.

 

Але, за його словами, у зимовий період як наступальні, так і оборонні операції сповільнюються, тому важливо стримати окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив під час пресконференції з учасниками Саміту країн Північної Європи в Осло, передає Офіс президента у середу.

 

Зокрема, президент відреагував на статтю NYT про те, що Україні нібито варто переходити до оборони замість наступу.

 

"Щодо заяви генералів США, деяких осіб, я вам скажу так - у будь-якому випадку це не про кризу, це про зиму, і взимку завжди уповільнюються операції: контрнаступальні чи оборонні. Тому я думаю, що цей сигнал пов'язаний саме з цим", - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І наголосив, що росіяни не досягли жодних перемог на фронті цього року. Окупаційні війська, як і минулого року, зосереджуються на сході України. За словами президента, найголовніше для України зараз - стримати загарбників.

 

 

"Взимку все уповільнюється через багато причин, ми говоримо про оборону саме сходу держави, тому що більшість військ рф зосереджена там. Вони спробували там дуже багато разів, де минулого року було розбито угруповування "вагнерівців". Тепер вони відіслали туди велику кількість своїх військ. Ми говоримо про сотні тисяч військових. Тому найголовніше там стримувати і знищувати їх", - наголосив Зеленський.

 

І додав, що Україна досягла успіху на морі, завдяки чому вдалося зняти російську блокаду.

 

"Що стосується перемоги - всі говорять про великий успіх на морі, який дійсно був. Розблоковано Чорне море, витіснено флот рф з Чорного моря і це успіх. Треба готуватися до наступних операцій", - заявив президент.

 

 

Зауважимо, що за участю Зеленського в Осло відбувся другий саміт Україна – Північна Європа.
 
 
У заході узяли участь: прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, президент Фінляндії Саулі Нііністьо, прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністерка Ісландії Катрін Якобсдоттір, прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно The New York Times заявило, що США та Україна розходяться у думках про те, як вести війну з росією. Американські військові нібито вважають, що Україна має зосередитися на обороні, а не контратакувати. Україна ж хоче перейти в наступ, щоб досягти вигідніших умов для переговорів.

 

Президент Зеленський під час офіційного візиту до Королівства Норвегія заявив, що без зовнішньої фінансової та воєнної допомоги Україні буде дуже важко протистояти ворогу, але й програти наша держава не може.