путін каже лише про завоювання в Україні - Шольц

19:53, 10.12.2022

Олаф Шольц у Потсдамі оцінив брутальність путіна та його марення завоюваннями. (facebook.com/olafscholz)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що російський диктатор владімір путін продовжує брутально марити «завоюванням чогось» в Україні.

 

На його думку, не зважаючи на величезні втрати російської армії господар Кремля не готовий поступитись у війні проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це Олаф Шольц сказав в Потсдамі під час діалогу з громадянами у своєму виборчому окрузі в суботу.

 

«Кожного разу, коли я розмовляю з Путіним, він говорить дуже чітко, мова йде саме про завоювання чогось. Він просто хоче силою захопити частину української території», - сказав німецький канцлер під час спілкування з журналістами, передає видання Bild.

 

За його словами, це відбувається, незважаючи на великі втрати з боку росії.

 

 

«Ми не знаємо точно, скільки російських військовослужбовців загинуло. Але це може бути і 100 тисяч, - наголосив пан Шольц і додав:

 

Російське керівництво і раніше демонструвало брутальний підхід, наприклад, у Сирії чи Чечні, де воно «стерло з лиця землі цілу країну».

 

Він вважає, що з боку путіна немає жодної стриманості. Проте, незважаючи на всі розбіжності, з ним доводиться говорити знову і знову, щоб перевірити, чи є зміни щодо України.

 

Нагадаємо, днями путін знову порівняв себе з царем Петром І та вихвалявся. Мовляв, навіть за часів створення російської імперії йшла боротьба за Азов. Але тоді не вдалося зробити Азовське море «фактично російським озером».

 

Як повідомляла «УМ», на думку китайських військових експертів, Пекін стримує путіна від ядерного удару по Україні.