Росія попереджає про кров через продаж американської зброї Україні

16:22, 21.12.2017

Снайперські системи Model M107A1, які США продадуть Україні, налякали Москву.

Поставки летального зброї з США до України можуть розв'язати кровопролиття на Донбасі. У Кремлі вважають, що озброюючи Україну, США стає "співучасником вбивства людей" на Донбасі.

 

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у четвер.

 

"Реакція Москви на можливі поставки летального зброї на Україну добре відома. Напевно, це зайвий раз підігріє і без того гарячі голови націоналістів, які прагнуть тільки до того, щоб знову перейти до силового методу врегулювання на Донбасі, і абсолютно безперспективного, і знову розв'язати кровопролиття", - сказав Пєсков журналістам.

 

При цьому, речник Путіна зазначив, що офіційних заяв про дозвіл на такі поставки з боку Вашингтона він не бачив.

 

Водночас, у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що озброюючи Україну, США стає "співучасником вбивства людей" на Донбасі.

 

Як повідомила речник МЗС РФ Марія Захарова, у РФ "вкрай розчаровані" інформацією про те, що "влада США видала ліцензію американським виробникам зброї на поставку Києву великокаліберних снайперських гвинтівок  "Barret М107А1"".

 

"Реваншистські прагнення нинішніх київських властей добре відомі. Озброюючи їх, США фактично підштовхують до відновлення масштабного кровопролиття на Донбасі. Фактично Вашингтон стає співучасником вбивства людей", - сказала пані Захарова.

 

Раніше державний департамент США схвалив продаж Україні деяких легких озброєнь і стрілецької зброї виробниками США, які вона купувала і раніше.

 

Газета The Washington Post повідомила, що Державний департамент схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих і аксесуарів в Україну на суму 41,5 млн. дол. США.

 

При цьому про експорт більш важкої зброї, запитуваної українським урядом, такої як протитанкові ракети Javelin, не йшлося.