Саакашвілі заперечує фінансування своїх акцій Курченком

15:50, 05.12.2017

Міхаїл Саакашвілі на мітингу під Радою.

Колишній голова Одеської облдержадміністрації, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі заперечує звинувачення Генпрокуратури щодо фінансування його акцій младоолігархом Серієм Курченком з оточення Януковича, який нині переховується в Москві.

 

Про це Саакашвілі сказав журналістам по дорозі до Ради одразу після звільнення з мікроавтобусу СБУ у вівторок.

 

"Мені плювати, що там говорив Луценко. Вони брехливі тварюки. Це абсолютний фейк", - сказав колишній президент Грузії.

 

 Вже під час свого виступу на мітингу під Верховною Радою Саакашвілі заявив про вимогу відставки генпрокурора і голови СБУ.

 

"На кого працює Порошенко, якщо не на Путіна, якщо він пересварився з Європою? То хто працює на Януковича і Путіна: я чи Порошенко? Луценко чи я?", - сказав лідер «Руху нових сил».

 

Після цих слів його прихильники почали скандувати "імпічмент".

 

"Вони звинувачують мене у зв'язках з людьми, які осіли на території РФ. Але немає на пострадянському просторі більшого ворога Путіна, ніж я", - не вгамовувався Саакашвілі.

 

Він закликав громадян зібратися на "мирну акцію" і "змусити парламент прибрати від влади злочинців".

 

Перед тим генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Саакашвілі отримав півмільйона доларів від українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка. За його словами, на отриманні від Курченка гроші фінансувалися акції протесту, організовані Саакашвілі та його партією. Також генпрокурор оприлюднив аудіозапис розмови між одним з соратників Саакашвілі Сверіоном Дангадзе та "представником олігарха-втікача Сергія Курченко".

 

Як повідомляла "УМ", саме через це у вівторок вранці співробітники прокуратури і СБУ затримали Михеїла Саакашвілі у його будинку в центрі Києва на вулиці Костельній.

 

Пізніше його прихильники відбили свого лідера у силовиків, заблокувавши мікроавтобус із затриманим, і звільнили його, розбивши скло в авто.