Саакашвілі збирається повернутися в Україну у вересні

22:00, 16.08.2017

Екс-губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив, що 10 вересня повернеться в Україну через Польщу.

 

Про це він сказав під час прямої трансляції на Facebook.

 

Політик збирається в’їхати в Україну через пункт пропуску «Краковець» у Львівській області.

 

«Навіть якщо вважати, що указ Порошенка набув чинності і я людина без громадянства, - не пускати мене в Україну це абсурд. У мене там речі, друзі, свій «Рух нових сил». У мене є партія, і мене туди не пускають. Легально я маю право в’їжджати в Україну», - сказав він.

 

Саакашвілі також заявив, що під час повернення його супроводжуватимуть багато журналістів та «людей, які просто мешкають в Польщі».

 

Як повідомляла "УМ",  26 липня стало відомо, що колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України, коли той перебував у США.
 
Підставою для позбавлення громадянтва стало те, що у документах, які Саакашвілі заповнював перед отриманням українського громадянства, він вказав, що не перебуває під слідством в Україні або за її межами, в той час, як на території Грузії колишній президент був заочно арештований.
 
У той же час, як стверджують в партії Саакашвілі "Рух нових сил", його позбавили українського громадянства через те, що грузинська прокуратура звинувачує його в розтраті коштів на поїздку до Праги на похорон Вацлава Гавела.