В'ячеслав Аброськін залишив посаду очільника Нацполіції Донецької області

12:07, 19.07.2017

В'ячеслава Аброськіна перевели до Києва (Арсен Аваков)

В'ячеслав Аброськін залишив посаду очільника правоохоронців Донецької області та став першим заступником голови Національної поліції Сергія Князева.

Про це у Facebook проінформував Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"В'ячеслав Аброськін призначений 1-м заступником голови Нацполіції України. Гідний офіцер, з перших днів війни працює на Україну в найгарячіших точках", - написав він.

Коментуючи це призначення журналістам перед засіданням уряду, міністр сказав, що на новій посаді Аброськін буде керувати "так званий кримінальний блок".

Крім того, за словами міністра, в підзвітній Аброськіну Донецькій області один з найнижчих у країні рівнів злочинності.

"Дуже добре організована превенція злочинів, безкомпромісність у питаннях безпеки, дисципліна особового складу і компетентність підібраних виконавців - дали мені підставу за поданням Сергія Князєва сьогодні підписати наказ про призначення генерала В'ячеслава Аброськіна на високу посаду", - пояснив глава МВС.

Замість Аброськіна поліцією Донеччини керуватиме Віталій Невгад.

"Головою поліції Донецької області призначений полковник Невгад Віталій Вікторович, який раніше працював заступником голови поліції області", - проінформував у Twitter Арсен Аваков.



Відповідно до декларації Невгада, він займав посаду заступника начальника Головного управління - начальник слідчого управління ГУ Національної поліції в Донецькій області, у нього є дружина та дочка.