Соліст гурту «Песняры» Дайнеко отримав заборону на в’їзд в Україну

12:07, 01.02.2021

Соліст гурту «Песняры» Валерій Дайнеко визнав порушення українського законодавства.

Прикордонники зупинили в аеропорту «Бориспіль» соліста білоруського гурту "Песняры" Валерія Дайнеко через незаконне відвідування Криму.

 

За порушення українського законодавства його оголосили про заборону на в’їзд в нашу країну терміном на 3 роки. Зі штампом у паспорті він вилетів рейсом до Мінська у неділю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі УП в понеділок.

 

За його словами, чоловік, якого зупинили в аеропорту, виявився білоруським музикантом, солістом гурту "Песняры".

 

У ДПСУ не називають прізвище соліста, втім, відомо, що йдеться саме про Валерія Дайнеко.

 

З’ясуваломя, що у Криму іноземець перебував влітку 2020 року і потрапив туди незаконно, порушуючи порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

 

Сам Дайнеко підтвердив факт незаконного в’їзду на півострів, куди, з його слів, потрапив літаком через закритий пункт пропуску "Сімферополь".

 

Як повідомляла "УМ", у грудні 2020 року прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» в аеропорту «Бориспіль» заборонили російському музиканту Петру Мамонову, учаснику гурту «Звуки Му» та його супутниці-росіянці в’їзд в Україну терміном на три роки.