США надають Україні новий пакет: БМП Bradley та боєприпаси для HIMARS

20:55, 13.06.2023

Новий пакет американської військової допомоги Україна отримає в межах механізму Presidential Drawdown Authority. (defense.gov)

Сполучені Штати передають новий пакет військової допомоги для України вартістю 325 мільйонів доларів. До нього увійдуть додаткові боєприпаси для HIMARS та  бронетехніка - БМП Bradley

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок ввечері за київським часом.

 

За його словами, новий пакет американської військової допомоги Україна отримає в межах механізму Presidential Drawdown Authority, який передбачає вилучення техніки й боєприпасів з військових складів.

 

До нового пакета входять “критично важливі засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкова зброя, броньована техніка та інше обладнання, необхідне для зміцнення сил України на полі бою”.

 

При цьому, у Пентагоні уточнили в окремому прес-релізі, що йдеться:

 

про боєприпаси для зенітно-ракетних комплексів NASAMS,

зенітні комплекси Stinger і протитанкові комплекси Javelin,

155-мм та 105-мм артилерійські снаряди;

15 бойових машин піхоти Bradley і 10 бронетранспортерів Stryker,

протитанкові комплекси AT-4,

понад 22 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї та гранат,

підривні боєприпаси для розмінування місцевості,

засоби тактичного захищеного зв’язку, а також запасні частини та інше польове обладнання.

 

«росія почала цю неспровоковану війну проти України. росія може закінчити її будь-якої миті, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі атаки на українські міста й українців», – зазначив держсекретар США.

 

І додав, що поки росія цього не зробить, Сполучені Штати й союзники та партнери будуть спільно підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

 

Зауважимо, що загальний обсяг військової допомоги США для України з початку повномасштабного вторгнення, згідно з офіційними даними Міністерства оборони США, без урахування останнього пакета складає вже понад 39,7 мільярда доларів США.

 

Як повідомляла "УМ", на минулому тижні очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі відзначив активізацію бойових дій в Україні. На його думку, Україна готова до наступу, але війна затягнеться ще надовго.