Україна отримає від Португалії 5 бронемашин

06:55, 22.04.2023

Йдеться про броньовані автомобілі рятувальної та медичної підтримки типу M113 і дві типу M577. (Фото з відкритих джерел)

Міністерка національної оборони Португалії Елена Каррейрас повідомила, що її країна передасть Україні 5 бронеавтомобілів.

 

Таке рішення було оголошене за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" .

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство національної оборони Португалії у Твіттері.

 

Португалія відправить в Україну п'ять броньованих рятувальних і медичних машин – три типу M113 і дві типу M577, йдеться у повідомленні.

 

21 квітня учасники зустрічі у форматі "Рамштайн" підписали протокол про наміри про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування та обслуговування основних бойових танків Leopard 2, поставлених раніше до України. 

 

На засіданні Контактної групи Чехія висловила готовність модернізувати ще кількадесят танків Т-72 у межах партнерського проєкту зі США та Нідерландами, аби посилити військову підтримку Києва.

 

Міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце оголосила на "Рамштайні" про рішення передати Києву всі наявні в латвійської сторони переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що під час 11-го засідання формату «Рамштайн» він оцінив ситуацію у ЗСУ і може сказати, що українська армія має усі необхідні можливості для досягнення успіху під час контрнаступу.