На Донбасі побудують два нових аеропорти

17:48, 03.10.2021

План трансформації України передбачає розвиток інфраструктури на сході країни. (Фото Офісу президента)

Влада планує побудувати ще два нових аеропорти на Донбасі, які покликані стати  тимчасовою альтернативою летовищам в окупованих містах Донецьк та Луганськ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це плани поінформував президент Зеленський під час брифінгу в курортному Трускавці в неділю, 3 жовтня.

 

На його думку, план трансформації України, який цими днями обговорювали депутати на нараді в Трускавці, має системно сприяти зростанню ВВП та залученню інвестицій, а також розвитку інфраструктури на сході країни.

 

Глава держави стверджує, що також уже знайдено майданчик для аеропорту, який забезпечить авіасполучення з Маріуполем, адже в самому місті будувати летовище не можна через питання безпеки.

 

«Справді, багато інвесторів переймаються тим, що у нас на сході країни війна. І їм потрібно показувати, що держава розвивається. Тому будується інфраструктура на Донбасі. І щоб люди на тимчасово окупованих територіях бачили різницю», – наводить слова Зеленського Офіс президента.

 

ДОПОВНЕНО: Тоді як міністр інфраструктури Олександр Кубраков уточнив, що точні місця будівництва затвердять вже наступного тижня. Один аеропорт планують побудувати між Маріуполем та Бердянськом.

 

«Це приблизно 30 км від Маріуполя і 20 км до Бердянська. Ми зараз точку погоджуємо з Генштабом ЗСУ, остання нарада у нас була на цьому тижні», — уточнив Кубраков.

 

Другий аеропорт планують збудувати в районі міст Слов’янськ та Краматорськ. Як варіант розглядають місто Святогірськ.

 

Влада обіцяє збудувати їх за два роки.

 

Крім того, за словами президента Зеленського, складною є ситуація з шахтами Донбасу.

 

«Зрозуміло, що вони збиткові, але тут питання людей. Потрібно або дати їм альтернативу, або модернізувати ці шахти. Є така проблема й у Львівській області. Ми над цим працюємо», – сказав президент.

 

 

У контексті Донбасу президент також відзначив важливість питання інформаційної безпеки та протидії ворожій пропаганді.

 

«Ми обговорюємо сьогодні з країнами Європейського Союзу, щоб на базі українського каналу зробити міжнародний канал, який буде за кордоном говорити про реальну ситуацію в Україні. Це боротьба проти російської дезінформації», – повідомив Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський ухильно відповідає на питання, чи планує він балотуватися на другий термін президенства.