Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів та компетентний орган Республіки Туреччина погодили ветеринарний сертифікат для свіжого, охолодженого, замороженого м'яса великої рогатої худоби, призначеного для постачань до Туреччини з України.
До цього в Україні працювала технічна місія з Туреччини.
Експерти оцінювали систему держконтролю за виробництвом яловичини. Зокрема, турецькі інспектори перевірили ряд господарств і забійних підприємств, які зацікавлені в експорті своєї продукції.
Нагадаємо, Україна за підсумками 2017 року експортувала 41,87 тисячі тонн свіжого та замороженого м'яса ВРХ, що на 19,38% більше показника 2016 року (35,09 тисячі тонн).
Основним покупцем свіжої та охолодженої яловичини в 2017 році була Білорусь (на 31,94 млн доларів), якій поставили 12,21 тисячі тонн продукції.
Заморожену яловичину експортували в Азербайджан (на 20,12 млн доларів), Казахстан (на 18,61 млн доларів) і Білорусь (на 17,59 млн доларів). Експорт в ці країни становив 18,32 тисячі тонн, 6,43 тисячі тонн і 6,08 тисячі тонн замороженої яловичини відповідно.
Як показало нещодавнє опитування, чверть українців не можуть собі
дозволити їсти м'ясо навіть через день.