Генпрокуратуру не зацікавило підвищення цін на скраплений газ

13:47, 30.09.2017

Генеральна прокуратура не відкривала кримінальних проваджень за фактом стрімкого підвищення цін на скраплений газ після попередніх викриттів фінансових махінацій працівниками Служби Безпеки України. Про це повідомили у ГПУ у відповідь на запит проекту "Марлін" щодо того, чи були встановлені порушення під час росту цін на паливо згідно доручення Порошенка.

Разом з тим у Нацполіції порадили звернутися за інформацією до іншого контролюючого органу.
"До повноважень поліції не належить розгляд питань в сфері ціноутворення скрапленого газу, вчинення заходів спрямованих на зниження його вартості та підтримки конкуренції на ринку обігу газу. З вище зазначених питань, радимо звернутися з відповідним запитом до Антимонопольного комітету України", - повідомив заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Звездін.

Нагдаємо, на початку червня СБУ викрила більшість імпортерів паливно-мастильних матеріалів і скрапленого газу в масштабних фінансових махінаціях. У кримінальному провадженні, в рамках якого СБУ заблокувала рахунки і ресурси ряду імпортерів зрідженого газу, бере участь 31 юридична особа, в тому числі п'ять імпортерів ЗВГ і два експедитора.

Протягом серпня відбулося різке здороження ціни на газ на автозаправних станціях - у півтора рази, оптові ціни на пальне зросли вдвічі. 30 серпня президент Петро Порошенко заявив, що ціна на скраплений газ має бути знижена.