Закон про повернення коштів вкладникам банку "Михайлівський" уже вступив в силу

11:54, 19.11.2016

Питання з вкладами банку "Михайлівський" стало політичним. (Фото з архіву.)

Вступив в силу закон, який дозволить повернення коштів ошуканим вкладникам банку "Михайлівський" - "Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг".

Відшкодування від держави отримають 14 тисяч осіб з депозитами на загальну суму 1,2 мільярда гривень. Старт виплат передбачено протягом 20 робочих днів після прийняття закону. 

Проте цей закон сподобався не всім. Зокрема, громадський діяч Сергій Кошман у Facebook відмітив, що компенсація коштів ошуканим вкладникам дорого коштуватиме платникам податків.
 
 
"Михайлівським" вкладникам держава виплатить у п'ять-шість разів більше за річний бюджет усіх українських музеїв і бібліотек разом узятих", - зазначив Кошман.

Нагадаємо, Нацбанк визнав "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня. За інформацією НБУ, напередодні, 20 травня, коли голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко залишив посаду, банк під прикриттям технічного збою провів низку сумнівних операцій з переведення вкладів фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 мільярд гривень – до 2,6 мільярда гривень.

Як повідомляла "УМ", у серпні поліція повідомила про вручення підозри та арешт екс-голови правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка, який підозрюється в розкраданні 870 мільйонів гривень коштів і доведення банку до неплатоспроможності. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.