Telegram розкриє правоохоронцям IP-адреси та номери телефонів злочинців

18:52, 23.09.2024

Модератори видалили з пошукової системи Telegram весь потенційно шкідливий контент. (Фото з відкритих джерел)

Команда месенджера Telegram таки погодилася надавати правоохоронцям IP-адреси та номери телефонів людей, які займаються незаконною діяльністю.

 

Застосунок вже оновив Умови використання та Політику конфіденційності для користувачів.

 

Як інформує Україна молода, по це повідомив засновник месенджера росіянин Павло Дуров у понеділок.

 

За його словами, IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує правила месенджера, можуть бути розкриті відповідним органам влади у відповідь на законні запити.

 

"Ці заходи повинні відлякати злочинців. Пошук в Telegram призначений для пошуку друзів і новин, а не для просування нелегальних товарів. Ми не дозволимо зловмисникам ставити під загрозу цілісність нашої платформи для майже мільярда користувачів", - додав Дуров.

 

І додав, що останніми тижнями модератори, використовуючи, зокрема, штучний інтелект, видалили з пошукової системи Telegram весь потенційно шкідливий контент, зокрема пов'язаний із продажем заборонених товарів.

 

Він також повідомив про появу в месенджері бота @SearchReport, в який можна поскаржитися на незаконний контент у результатах пошуку.

 

Нагадаємо, наприкінці серпня Павла Дурова було заарештовано в Парижі, оскільки раніше він не погоджувався надавати правоохоронцям інформацію про підозрюваних у злочинах користувачів. Тому його планували притягнути до кримінальної відповідальності за фактичну співучасть у злочинах.

 

Вже 28 серпня Дурова звільнили з-під варти.

 

Як повідомляла «УМ», днями в Україні обмежили використання Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об'єктах критичної інфраструктури.