Фонд Клуні визнано «небажаною» організацією в росії

17:55, 19.08.2024

Амаль і Джорджа Клуні. (Фото з відкритих джерел)

Генпрокуратура рф визнала «небажаною» організацією Фонд Джорджа й Амаль Клуні «За справедливість» (Clooney Foundation for Justice, CFJ), який розслідує воєнні злочини, скоєні російськими військами в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Радіо Свобода у понеділок.

 

Зокрема, російська прокуратура заявляє, що дана організація проводить роботу, «спрямовану на дискредитацію росії», підтримує «лжепатріотів, що залишили країну, учасників заборонених екстремістських об’єднань і терористичних організацій».

 

Зауважимо, що Clooney Foundation for Justice був заснований у 2016 році голлівудським актором Джорджем Клуні і його дружиною, юристкою у сфері міжнародного права і прав людини Амаль Клуні.

 

На сайті організації сказано, що фонд працює у 40 країнах, збирає докази масових порушень прав людини, надає безкоштовну юридичну підтримку жертвам і працює над тим, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності.

 

Зокрема, фонд розслідує воєнні злочини, скоєні російськими військами в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», восени 2023 року правозахисна організація «Фонд Клуні – За справедливість» звернулася до німецької прокуратури із трьома запитами про розслідування злочинів в Україні, які могли вчинити російські військові, й видачу ордерів на арешт підозрюваних – командирів російської армії.

 

Зокрема, Фонд Клуні передав до федеральної прокуратури Німеччини докази злочинів російських загарбників в Україні.