«Щедрик – колядка дзвонів»: НБУ презентував пам’ятні монети до Різдва
На честь всесвітньовідомої української колядки в обробці композитора Миколи Леонтовича Нацбанк випустив набір пам’ятних монет «Щедрик – колядка дзвонів». >>
Випічку готують дружина Марина разом з доньками
В Чистий четвер прийнято випікати паски. Кожна родина має свій власний рецепт, який передається із покоління в покоління. Як саме випікають паску в сім"ї п"ятого президента України поділився Петро Порошенко. Випічку готують дружина Марина разом з доньками.
Відео він опублікував на власній сторінці у Фейсбук.
Інгредієнти
молоко - 1 л,
дріжджі - 100 гр,
олія - 100 мл,
борошно - 2-3 кг,
родзинки - 200-300 гр,
маргарин - 150 гр,
вершкове масло - 250 гр,
яйця - 8 шт,
цукор - 400 гр,
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування:
Для початку приготуємо опару. Для цього 100 гр. дріжджів заливаємо 100 мл. теплого молока. Молоко має бути теплим, але не гарячим, інакше дріжджі загинуть. Тепер розтоплюємо на вогні до рідкого стану 250 гр. маргарину і 250 гр. вершкового масла. Даємо маслу охолонути і вливаємо його в миску з опарою.
Все перемішуємо і додаємо 8 яєць. Ще раз все перемішуємо, додаємо рослинну олію та 2,5 склянки просіяного борошна. Додаємо 50 гр. цукру. Все перемішуємо, накриваємо опару харчовою плівкою і на 30 хвилин залишаємо в теплому місці.
Через 30 хвилин починаємо замішувати тісто. Додаємо 1 пакетик ванільного цукру або ваніліну. Також додаємо промиті та обсушені родзинки і 400 гр. цукру.
Поступово вводимо борошно. Його може піти від 2 до 3 кг. Вимішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук.
Вимішане тісто накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години.
Готове тісто розкладаємо у форми, таким чином, щоб воно займало не більше 2/3 об'єму форми. Залишаємо тісто у формах в теплому місці на 15 хвилин.
Через 15 хвилин відправляємо форми з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів. Паски випікаємо близько 40-45 хвилин. Час випікання залежатиме від потужності вашої духовки і розміру форм.
Остиглі паски поливаємо цукровою глазур'ю і прикрашаємо посипкою.
На честь всесвітньовідомої української колядки в обробці композитора Миколи Леонтовича Нацбанк випустив набір пам’ятних монет «Щедрик – колядка дзвонів». >>
Різдвяний Святвечір завжди був для українців теплим сімейним святом, з прадавніми традиціями й стравами, котрі вживають із певною послідовністю. >>
Ялинку встановлено за кошти благодійників, тема локації – «Хоробрі серця», присвячена захисникам і захисницям України. >>
Цукерки під подушкою, святкова атмосфера, засніжені вулиці й новорічний настрій. >>
Поки що не надається інформація про те, який вигляд матиме новорічна прикраса міста. >>
Українські православні християни відзначають Яблучний Спас, також відомий як Свято Преображення, 19 серпня. Це свято має символічне значення, яке вказує на закінчення літа і настання осені. >>