Лідера гурту "Друга ріка" Валерія Харчишина покусав пес під Гостомелем

07:32, 08.08.2017

Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин був змушений викликати поліцію, щоб спіймати для обстеження на сказ пса, який його покусав - господарі відмовлялися допомагати. У місцевому травмпункті співакові відмовили у вакцині від сказу, оскільки її не було.

 

Про це він написав на Facebook.

 

Інцидент трапився 5 серпня у с. Мостища Київської обл., коли співак їхав на велосипеді по Гостомельському шосе.

 

"Мене наздогнало це чудовисько. Ось цей пацик вкусив мене за ногу. Ви знаєте, що в нашій країні по протоколу ти повинен зробити - звернутися в травмпункт за місцем проживання, щоб терміново провести вакцинацію від сказу. Не залежить від розміру і соціального сорту собаки. А ще зловити пса і відвезти на станцію боротьби зі сказом тварин або, як мінімум, до ветеринара. Так ось, діагноз невтішний, якщо ти живеш в Україні і пес, що тебе вкусив, скажений. Вакцини немає не те, що за місцем реєстрації, а взагалі у цілій Україні і це вже абсолютно серйозно", - йдеться у повідомленні музиканта.

Харчишин вирішив зробити усе за протоколом – звернутися до травмпункту, аби зробити вакцинацію проти сказу, а саму тварину відвезти до ветеринара чи станції боротьби зі сказом тварин. Піля того, як співак звернувся у поліцію, господар пса дозволив забрати тварину на обстеження.

 

Хоча у травмпункті відмовили  у вакцині, її все ж таки вдалося дістати.

 

Як  пишуть на Facebook, сусіди господаря пса, тварина постійно зла і її ніколи не прив'язують, але, швидше за все, не заражена сказом.

 

"Валерію, можете відвозити господарю. Це - пес наших сусідів. Сказу немає, гарантія відсотків на 90, там проблема в іншому: сусіди більше п'ють, ніж їдять, тож собака перманентно голодна і перманентно зла на весь світ, особливо на рухомі предмети. А, оскільки її принципово не прив'язують, то й дістається випадковим перехожим. До укусів доходить рідко, а от обгавкується кожен. І тут проблема не стільки в собаці, скільки у господарях", - написала Наталія Позняк.