Українці в Парижі вшанували пам’ять загиблих українських спортсменів

22:11, 13.07.2024

Хода розпочалася із традиційної хвилини мовчання в пам’ять про тих, хто загинув з вини країни-терориста.

«Ні - російським спортсменам на Олімпіаді» - це гасло лунало сьогодні на вулицях Французької столиці.
 
Напередодні головних спортивних змагань світу понад півтисячі людей вийшли на маніфестацію, аби вкотре привернути увагу світу до України. 
 
Учасники одягнули футболки з портретами загиблих українських спортсменів. Хода розпочалася із традиційної хвилини мовчання в пам’ять про тих, хто загинув з вини країни-терориста.
 
“Численні українські спортсмени більше не зможуть взяти участь у жодних змаганнях, зокрема в Олімпійських іграх. Росія вбила 419 українських спортсменів та тренерів з початку повномасштабного вторгнення в Україну”, – зазначив під час свого виступу Володимир Когутяк, Віцепрезидент СКУ (Світовий Конгрес Українців) в Західній Європі та Віцепрезидент ОУФ (Об’єднання українців Франції) – Ми продовжуємо звертатися  до уряду Франції та Олімпійського комітету, із вимогою не допустити російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді 2024».
 
 
До української акції протесту приєдналися французькі депутати, журналісти, представники національних спільнот Польщі та Грузії.
 
 
Всі вони небайдужі до долі нашої країни. Також мітингувальники вимагали закрити небо над Україною, аби припинити потік смертей, який відбувається щоденно в центрі Європи. 
 
Юлія ШИПУНОВА, Париж