Євро-2024: 16-річний Ламін Ямаль встановив кілька рекордів

15:22, 10.07.2024

Ламін Ямаль побив 66-річний рекорд Пеле, як наймолодший автор забитого м'яча в історії чемпіонатів Європи та світу. (facebook.com/EURO2024)

Вінгер збірної Іспанії, 16-річний Ламін Ямаль став не лише кращим гравцем матчу Іспанія-Франція напередодні, але й побив кілька рекордів на Євро-2024 у Німеччині.

 

Як інформує Україна молода, Ямаль прокоментував перемогу над Францією (2:1) у півфіналі Євро-2024, передає УЄФА в середу.

 

За його словами, він мріяв потрапити у фінал Єврочемпіонату з футболу.

 

«Я радий, що ми у фіналі, але ми ще не досягли найважливішого, а саме перемоги. Були важкі моменти. Ніхто з нас не очікував, що ми пропустимо гол так рано.

 

Потрапити у фінал — це справді особливо. Мені потрібно було допомогти своїй команді, і саме це я намагався зробити.

 

Я був дуже щасливий після фінального свистка. Це здійснена мрія», — сказав гравець.

 

 

У цьому матчі Ламін Ямаль побив 66-річний рекорд ставши наймолодшим автором забитого м'яча в історії чемпіонатів Європи та світу.

 

Попередній рекорд належав Пеле, встановлений на ЧС-1958, теж у матчі проти Франції (17 років, 244 дні). Іспанцю Ямалю наразі 16 років і 362 дні.

 

Також футболіст потрапив до списку юнаків, які мають гол та асист на одному Євро: Ямаль забив гол на Євро-2024, а також віддав 3 асисти.

 

Не дивно, що відомі клуби одразу зацікавилися талановитим гравцем каталонської «Барселони».

 

Так, ПСЖ пропонує за зіркового вінгера 200 мільйонів євро. Але «Барселона» відхилила цю пропозицію. Адже президент каталонців Жуан Лапорта не планує продавати гравця.

 

Нагадаємо, напередодні збірна Іспанії зусиллями, зокрема, Ямаля вийшла у фінал Євро-2024 після перемоги над Францією (2:1).

 

Як повідомляла «УМ», капітан збірної Франції, зірка футболу Кіліан Мбаппе вважає, що не виправдав очікувань вболівальників та провалив Євро-2024.