Перегони голяка з «винятковим цинізмом»

08.07.2006

      Свідками нудистського забігу двох своїх односельчан стали мешканці села Постійне Костопільського району. Після добрячої дози спиртного 37-річний Віктор та 32-річний Микола стартували від місцевого магазинчика «Акація». Близько дев'ятої вечора і дорослих, і дітей на сільській вулиці ще було чимало, однак «стриптизери» своїх сороміцтв приховувати не збиралися, а навпаки — розмахували руками і кричали, щоб люди виходили з будинків подивитися на них. Зробивши коло вулицями села, обоє повернулися до магазинчика і спокійно стали вдягатися.

      Однак у вже вдягнених чоловіків настрій раптом різко погіршився. Адже, як виявилось, свої голі перегони Микола і Віктор влаштували на спір, розраховуючи заслужено отримати від креативного організатора такого екстремального для села дійства, 26-річного Ігоря, цілих сто «рублів». Хлопець і справді не обманув «стриптизерів» та одразу після фінішу вручив їм гроші — купюру вартістю у сто російських рублів. Порушники сільського спокою негайно обурилися, адже вважали, що домовлялися пробігти голяком за сто гривень. А перерахувавши російські рублі в українські гривні, швидко зрозуміли, що бігали селом голяком усього лише за 17 гривень.

      Однак на цьому неприємності для обох не закінчилися. Як повідомив прокурор Костопільського району Володимир Остапенко, міліція вже порушила проти них кримінальну справу і трактує пробіг голих Миколи і Віктора перед односельцями  не інакше як «грубе порушення громадського порядку з мотивами явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось винятковим цинізмом». А таке порушення передбачає досить серйозне покарання — позбавлення волі до 5 років. Тим часом, за словами постійненців, їхній сільський голова має намір клопотати перед міліцією і судом, щоб свій вчинок Віктор і Микола спокутували не деінде як у селі. Мовляв, треба призначити їм два місяці громадських робіт — щоб вони обкошували від бур'янів сільські вулиці.