Бандюковичі «прокинулися»

03.03.2006

      Уже в перший день березня у центрі міста Зіньків було скоєно напад на 35-річну жінку, котра роздавала перехожим агітаційні матеріали виборчого блоку «Наша Україна». Спершу невисокий на зріст тип кримінальної зовнішності (за свідченням очевидців, до п'ятдесяти років) виривав в агітаторки газети, листівки, рвав і топтав їх, а потім накинувся на жінку з кулаками. При цьому нападник кричав, що він є членом Партії регіонів і що її лідер Віктор Янукович після виборів обов'язково буде прем'єр-міністром...

      На переконання керівника районного штабу блоку «Наша Україна» Олексія Карпенка, без тяжких наслідків для здоров'я жінки обійшлося тільки тому, що вона виявилася не з полохливого десятка — одразу почала відбиватися, кликати на допомогу перехожих, до того ж теплий одяг став своєрідним захисним щитом. Після офіційної заяви у міліцію правоохоронці почали розшукувати зловмисника. Одного підозрюваного навіть затримали, але потерпіла не впізнала в ньому свого кривдника. Розслідування інциденту триває.

      Приблизно через годину після нього в іншій частині міста, поблизу «дівчачого» профтехучилища № 25, «засвітилася» група молодиків із прапором тієї ж Партії регіонів. Вони поводилися вкрай нахабно: розмахуючи прапорами, вигукували образи, погрожували людям, які проходили поруч із помаранчевою символікою.

      Оскільки Зіньків — містечко невелике і сподіватися на «розчинення» у натовпі тут практично не доводиться, то, на думку місцевих «нашоукраїнців», найвірогідніше, що до них знову заїхали «гастролери». Щоб, як і на минулих президентських виборах, залякувати опонентів. До таких «гастролей» різношерстих бандюковичів зіньківчанам не звикати — під час «великих перегонів» 2004 року було скоєно розбійний напад на помешкання провідника місцевих «нашоукраїнців» («УМ» розповідала про той ганебний випадок). Перед парламентськими виборами бандюковичі «прокинулися» навіть раніше березневих котів.