Слизька тема

12.11.2005

      Наша газета вже повідомляла про перспективу спорудження в Донецьку, можливо навіть на центральній площі міста, ковзанки під відкритим небом. Із такою пропозицією звернувся до міського голови Донецька Олександра Лук'янченка радник посольства Австрії в Україні Крістіан Гессель. Однак, навіть попри готовність австрійських інвесторів розкошелитися (втілення такого проекту в життя вимірюється сумою приблизно 90 тисяч євро), міська влада після відповідних переговорів поки утримується давати згоду.

      За словами міського голови, найбільшою причиною, що ставить під сумнів реалізацію цікавого проекту, стали кошти, точніше їх відсутність. Адже зарубіжні партнери готові інвестувати спорудження сучасної ковзанки просто неба за умови додаткового фінансування з боку міської влади. Тому тепер керівникам Донецька, якщо вони взагалі не відмовились від ідеї, ще потрібно десь пошукати гроші.

      Проте вже цієї зими донеччани таки зможуть ковзатися вже зi значно більшим комфортом, ніж досі  на тутешніх слизьких вулицях та тротуарах. У грудні розпочне діяти доступна всім ковзанка на території розважального комплексу «Городок». На майданчику із справжнісінького, а не штучного льоду зможуть одночасно ковзати близько 150 відвідувачів. А окрім ковзанки, під спеціальним куполом, висотою 10 метрів, є намір розташувати також адмінiстративні та технічні приміщення, відділи для прокату ковзанів, магазини спорттоварів, кафе та медпункт. І працюватиме цей льодовий центр упродовж усього року з однією тритижневою технологічною «перервою».

      Звісна річ, задоволення ковзатися тут не безкоштовне, і адмінстрація «Городка» поки визначається з вартістю квитків, що, як і в кінотеатрах, будуть трьох категорій: ранкові, денні та вечірні (працюватиме ковзанка щодня аж до півночі). А ось на льодовий майданчик на території Донецького металургійного заводу із настанням зими можна буде потрапити безкоштовно. Щоправда, це стосується тільки працівників заводу та їхнiх родичів і друзів, яких вони можуть сюди привести. А іншим городянам поки доведеться втішати себе думкою, що міська влада таки зможе відшукати потрібні ресурси і зробить все можливе, аби із настанням морозів весь Донецьк не перетворився, як це іноді буває, на гігантську ковзанку.