Чекаючи на білий дим

Чекаючи на білий дим

У Сікстинській капелі сьогодні ввечері (о 17:45 за київським часом) розпочнеться конклав — надзвичайне засідання 115 кардиналів віком до 80 років, яким належить обрати нового Папу Римського. Як нагадав речник Ватикану Федеріко Ломбарді, двічі на день, опівдні й о 19:00 за римським часом, над капелою з’являтиметься дим від спалених бюлетенів — це означатиме, що кардинали проголосували. Якщо Папу буде обрано (для цього потрібно більше двох третин голосів), він буде білим. Якщо ні — чорним. Для зміни кольору диму до паперу додають спеціальні речовини.

Убиті солдати, побиті матері

Убиті солдати, побиті матері

Водомети, гумові кулі та сльозогінний газ — такий арсенал засобів застосувала азербайджанська поліція, щоб розігнати демонстрацію в столиці країни, Баку. На несанкціонований мітинг під гаслами з вимогою: «Покласти кінець солдатським смертям!» на площу Фонтанів у центрі міста позавчора вийшло близько трьох тисяч громадських активістів та солдатських батьків і матерів.

Фолкленди — не Мальвіни!

Фолкленди — не Мальвіни!

На Фолклендських островах сьогодні завершився дводенний референдум щодо статусу цієї території. У бюлетенях було тільки одне запитання: чи погоджуються мешканці Фолклендів із нинішнім статусом островів, за яким вони є заокеанською територією Великої Британії. У голосуванні могли брати участь 1672 із 2900 жителів — винятково резиденти. На два дні референдум довелося розтягнути тому, що голосувати можна було тільки на спеціальних мобільних дільницях, які курсували між островами.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики