Бізони їдуть до Росії

14.08.2010
Бізони їдуть до Росії

Бізони–емігранти. (Фото з сайту ascania–nova.com.)

Як повідомили «УМ» у Держуправлінні охорони навколишнього середовища в Херсонській області, п’ять тварин вивезуть до 1 вересня і передадуть у власність російської асоціації «Жива природа степу». Дві самки бізона — Донна і Даная — житимуть у комплексі для диких тварин у Ростовській області. А ось двох самок канн — Аріадну і Альбу, а також самця кулана візьме до себе Ярославський зоопарк.

«Нинішній рік видався аномально спекотним. Через це в заповідниках Росії загинуло багато рідкісних видів тварин, які не пристосовані до життя в таких погодних умовах, — розповів «УМ» директор заповідника Віктор Гавриленко. — У нас давні дружні зв’язки з колегами з Російської Федерації, тому, коли до нас звернулися по допомогу, ми вирішили піти назустріч».

Від спеки постраждали й мешканці південного заповідника: в Асканійському заповіднику довелося рятувати бурих ведмедів, які не звикли до 40–градусної спеки. Ведмедиків довелося тимчасово перевести в більш прохолодні вольєри та в найбільшу спеку поливати холодною водою зі шланга.

А ось урятувати рибу в Дніпро–Бузькому лимані не вдалося. На території Білозерського району знову стався великий замор риби. За інформацією Держуправління екології та природних ресурсів в Херсонській області, кількість риби, яка задихнулася, становить більше 1280 тисяч штук — загинули переважно карась і бичок. За попередньою версією екологів, риба загинула через брак у воді кисню, що не дивує при нинішніх погодних умовах.