«ФСБ в Україні знову перемагатиме, якщо опозиція буде проросійською»

«ФСБ в Україні знову перемагатиме, якщо опозиція буде проросійською»

Днями Валерій Асадчев влаштував у Полтаві прес–конференцію «без краватки» — прийшов на зустріч із журналістами в іпостасі вже відставленого голови облдержадміністрації. До того ж вона виявилася прощальною: корінний киянин після майже чотирирічного відрядження на Полтавщину відбуває до столиці.

Асадчев перебував «у найкращому настрої від усвідомлення вагомості результатів зробленого», тішився «найприємнішими спогадами про цей благословенний край», а також набутими тут «зв’язками, які не можна розірвати». Пан Валерій поріднився з Полтавщиною не тільки фігурально. Маючи дорослу доньку, вони з дружиною Валентиною вже в статусі «губернаторської» родини всиновили двох хлопців шкільного віку із полтавського інтернату. Оскільки один із них зараз навчається у місцевому технічному університеті, а інший — ще старшокласник, обидва прийомні сини залишаються в Полтаві. При цьому Валерій Михайлович і далі збирається «вести їх по життю», поки не одружить.

Нові віники й горіхи

Нові віники й горіхи

Через двадцять п’ять днів «безголів’я» — після звільнення голови Черкаської облдержадміністрації Олександра Черевка — Президент Янукович прислав в область нового очільника — Героя України, колишнього «вугільного» міністра та екс–голову «Енергоатому» Сергія Тулуба. Прогнози «далекоглядних» місцевих аналітиків про те, що Черкащину очолить тільки представник обласної еліти, не справдилися.

Мирослав Сеник: Ми будемо реагувати на все, що йтиме врозріз з інтересами держави Україна

Мирослав Сеник: Ми будемо реагувати на все, що йтиме врозріз з інтересами держави Україна

Львівська обласна рада від початку Незалежності займала чітку й безкомпромісну позицію у стратегічних питаннях всеукраїнської ваги. Нині, хоча демократичність президентських виборів та їх результат сумніву не піддаються, певні кроки уряду Януковича вже викликають серйозне занепокоєння депутатів «Галицького сейму», як іноді називають облраду. Про межу компромісу з новою владою і те, що «опозиції двох свіжостей не буває», «УМ» розповів голова обласної ради Мирослав Сеник. Нинішню посаду він обійняв як представник «Нашої України», а перед тим буч членом КУНу й УРП.

Всі статті рубрики