«Вагітні» виборами

28.04.2009

Минулої п’ятниці на сесії Кременчуцької міськради ухвалили рішення про недоцільність ліквідації пологового відділення другої міської лікарні. У ньому міськвиконкому рекомендовано терміново скасувати «ліквідаційний» наказ профільного відділу від 23 березня ц. р., а в бюджеті на наступний рік передбачити кошти на ремонт і належне оснащення правобережного «будинку лелеки» сучасним обладнанням. Згаданому рішенню передували не лише відомі читачам «УМ» пікетування мерії вагітними жінками (до речі, вони нагадали про себе і перед цією сесією. — Авт.), а й висновки одразу двох депутатських комісій.

Останні ж, вивчивши проблему ґрунтовніше, засумнівалися в тому, що саме закриття єдиного на правому березі міста пологового відділення стане панацеєю від усіх бід куцого міського бюджету, і водночас зважили на провоковані таким кроком ризики для здоров’я породіль, яких щоразу доведеться возити «аварійним» мостом через Дніпро. Стосовно ж занедбаності відділення порівняно з набагато сучаснішим міським пологовим будинком, то якраз народні обранці всіх рівнів можуть і повинні «осучаснити» медичний заклад на околиці насамперед фінансовими ін’єкціями. Вже зголосився допомогти пологовому відділенню другої міськлікарні місцевий нардеп, президент футбольного клубу «Ворскла» Олег Бабаєв, який також став одним із головних лобіювальників «антиліквідаційного» рішення міськради.

Однак чому ті ж таки депутати «прозріли» тільки сьогодні, після доведення громадської думки до «точки кипіння», а не, скажімо, рік тому, коли її збурення, резонансні пікетування мерії лише починалися? Першопричиною таких метаморфоз незаангажовані спостерігачі називають невпинне наближення виборів — як загальнодержавних, так і місцевих. За таких умов налаштовувати проти себе ледь не половину електорату промислової «столиці» краю, котра вважала себе дискримінованою винятково за географічною ознакою, якось не з руки... Тож задля депутатського мандата можна навіть завагітніти. Виборами, звичайно.