Штати переносяться з Іраку до Афгану

Штати переносяться з Іраку до Афгану

Президент США Барак Обама ухвалив рішення про збільшення американського військового контингенту в Афганістані на 17 тисяч військовослужбовців. Новий глава Білого дому не раз наголошував, що вважає головним фронтом боротьби з тероризмом не Ірак, а саме Афган.

Хмари над Каліфорнією

Хмари над Каліфорнією

Найбагатший і найбільший за кількістю населення американський штат Каліфорнія перебуває на межі банкрутства. Бюджетний дефіцит становить 42 млрд. доларів, тому губернатор–«термінатор» Арнольд Шварценеггер прийняв рішення звільнити 20 тисяч держслужбовців, повідомляє «Ассошіейтед пресс». Також згорнуто фінансування будівельних інвестицій на суму 3 млрд. доларів, включно з деякими проектами, які мали убезпечити мости, дороги та будинки від можливих землетрусів.

Як чкурнути на свободу з Острова Свободи

Як чкурнути на свободу з Острова Свободи

У грудні минулого року парламент Іспанії прийняв «Закон про історичну пам’ять». Він, зокрема, передбачає надання (повернення) іспанського громадянства тим іспанцям чи їхнім нащадкам у першому або другому коліні, хто свого часу втік із країни від громадянської війни та переслідувань фашистського режиму генерала Франко. Іспанський уряд підрахував: відповідно до цього закону, майже мільйон осіб з усього світу можуть набути іспанське громадянство. Включно з 210 тисячами кубинців, що становить 1,9 відсотка населення Острова Свободи, повідомляє американська газета «Маямі геральд». За даними цього видання, консульство Іспанії в Маямі також очікує кілька тисяч подань про повернення на «історичну батьківщину».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики