Кривавий «Млин»

16.01.2009

Очевидців шокувала ця дорожньо–транспортна пригода на вулиці Макаренка у Кременчуці: позавчора обідньої пори легковий автомобіль «КІА–Черато» на великій швидкості несподівано змінив напрямок руху і буквально «наїхав» на зупинку громадського транспорту «Млин». Від «крутого» маневру легковик перекинувся на бік і фактично розтрощив невелику металеву конструкцію з навісом, яка слугувала прихистком тим, хто чекав попутного транспорту. В цей час там перебував 15–річний першокурсник машинобудівного технікуму – від жахливого удару хлопець загинув на місці.

Офіційно правоохоронці говорять поки що тільки про те, що 23–річний водій, мешканець приміського села, не впорався з керуванням та швидкістю. Свідки ж трагедії стверджують: водій був нетверезим і, найвірогідніше, побачив, як із сусідньої вулиці виїжджає автомобіль Державтоінспекції. Тож задля того, щоб уникнути небажаної зустрічі з даішниками, вирішив звернути у най­ближчий провулок, але на такій швидкості й у такому стані зробити цього не зміг. Хоча остаточні висновки стосовно причин цієї ДТП тепер належить зробити експертам, слідчим і, вочевидь, служителям Феміди.

Горе–водія вже затримали. За інформацією відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції, при затриманні він намагався ввести правоохоронців в оману і задля уникнення відповідальності представився... співробітником Служби безпеки України. Як з’ясувалося, міліціонери раніше неодноразово затримували юнака, щоб притягти до адміністративної відповідальності за порушення закону, востаннє — за дрібне хуліганство у грудні минулого року.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Чернігівській області внаслідок зіткнення потяга з автомобілем загинуло дві людини. Трагедія сталася в райцентрі Куликівка, на залізничному переїзді дороги Чернігів—Прилуки—Пирятин. Водій ВАЗ 2103, за свідченнями очевидців, проігнорував попереджувальні звукові та світлові сигнали про наближення поїзда Харків—Чернігів і спробував проскочити, незважаючи на закритий переїзд.