У Міносвіти анонсували запуск марафону з української мови

10:46, 23.11.2023
У Міносвіти анонсували запуск марафону з української мови

Марафон з української мови відбудеться у грудні. (Фото: сайт МОН)

IV Відкритий марафон з української мови триватиме із 1 до 24 грудня 2023 року. Його мета — розвинути в учнівства та студентства мотивацію і прагнення до вивчення української мови, сформувати компетентності комунікативних навичок у різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки.

 

Долучитися до марафону можуть учні 3–11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти. Участь є добровільною та безоплатною. Марафон проходитиме дистанційно на спеціальній платформі у форматі тестування за темами:

 

І етап — «Культура слова (лексикологія, фразеологія)»;

ІІ етап — «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)»;

ІІІ етап — «Правопис (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)»;

ІV етап — «Робота з текстом».

 

Приєднатися до марафону можна протягом усього періоду проведення змагання. Однак завдання етапів марафону, які вже завершені відповідно до графіка, не будуть доступними для виконання.

 

На кожному етапі учасники відповідатимуть онлайн на питання і зможуть одразу побачити рейтинг і загальну турнірну таблицю всіх учасників у своїй категорії. У підсумку учасники отримають суму балів за результатами проходження завдань упродовж марафону. Переможцями стануть ті учасники, які набрали найбільшу кількість балів у рейтинговому порядку та посіли 1–3 місця в кожній категорії марафону. Призери отримають дипломи, решта учасників — сертифікати.

 

Як повідомляла УМ, українська мова є рідною для 86% киян.