Владислав Мангер заявив, що він жертва у справі Катерини Гандзюк

17:19, 25.02.2019
Владислав Мангер заявив, що він жертва у справі Катерини Гандзюк

(фото: pravda.com.ua)

Голова Херсонської облради Владислав Мангер стверджує, що активістка Катерина Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з президентом Петром Порошенком.
 
Про це він заявив в інтерв’ю "Українській правді".
 
"Так у неї був конфлікт і з прокуратурою! У неї конфлікт був з президентом України, почитайте її пости відносно Порошенка. Я почитав, так вона всіх поливала", - заявив Мангер.
 
Він переконує, що є жертвою в справі про вбивство і винний лише в тому, що знав підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна.
 
"Я сьогодні є жертвою, оскільки я знав пана Левіна. Ніхто не відпрацьовував коло підозрюваних, з ким він (Левін, - ред.) спілкувався, з ким мав бізнес. Ніхто ні разу не відпрацював коло підозрюваного. Але через те, що в цьому колі є Мангер, він його знав, то давайте на нього", - сказав голова Херсонської облради.
 
Водночас Мангер не заперечує, що Гандзюк могла з ним конфліктувати, але, каже, сам з нею конфліктів не мав.
 
"Може, у неї був зі мною конфлікт, а я цього не знав. Але в мене з нею не було конфлікту. Особисто я один раз з нею спілкувався в 2015 році, якраз коли мене приймали в партію. Вона встала під час засідання і поставила запитання, чи був я членом Партії регіонів. Я відповів, що не був", - додав він.
 

 
Владислав Мангер каже, що до вбивства Гандзюк може бути причетний екс-очільник СБУ Херсонщини Данило Доценко, який нині очолює Департамент захисту національної державності СБУ, а раніше вимагав, щоб Мангер вийшов з партії "Батьківщина".  
 
"Коли пан Доценко був тут, він мене неодноразово запрошував до себе. В присутності інших силовиків було одне питання: "Покинь "Батьківщину", тоді залишишся головою обласної ради. У мене завдання - щоб тебе не було на посаді голови обласної ради від "Батьківщини"", - сказав Мангер.
 
Він заявляє, що Гандзюк нібито тісно співпрацювала з СБУ.
 
"Знаю, що вона тісно з ним співпрацювала, він про це говорив", - наголосив голова Херсонської облради.
 
Він також вважає дивним, що в справі про вбивство зникли телефон і планшет Ганздюк, які після її смерті її ж батько віддав нібито друзям Катерини.
 
"І телефон, і планшет зникають. Їх немає в матеріалах слідства, в матеріалах справи. А в телефоні ж є інформація, з ким вона спілкувалася. Чому ці телефони досі не знайдені і не залучені до справи? Значить, там є щось те, що хтось не хоче, щоб було доступною інформацією?"", - питає Мангер.
 
Він також натякає, що Катерину Ганзюк могли фізично знищити.
 
"У палаті інтенсивної терапії в неділю помирає людина, яка повинна була вже виписуватися на реабілітацію (Катерині Гандзюк ще мали провести операції з пересадки шкіри, і мова про реабілітацію на той момент не йшла, - ред.). Але потім вона помирає. Спочатку нам кажуть, що через тромб, потім, що зупинились нирки, а потім взагалі засекретили всю справу і сказали, що смерть настала в результаті опіків. Де результати експертизи? Її ім'я використовують для дискредитації і в політичних іграх", - наголошує Мангер.
 
Як повідомляла "УМ", голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави. Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.
 
У свою чергу батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою відтоді, як Владислав Мангер вийшов під заставу.
 
Начальнику поліції Херсонщини також закидають співпрацю з замовниками вбивства Катерини Гандзюк.