Англійський ветеран-морпіх лишив на Монблані тренажер для веслування: у Франції скандал

10.09.2019
У жителя англійського містечка Блекпул Метью Пола Діснея, як і в більшості людей планети, є свої дивацтва — він піднімається в гори з... тренажером для веслування.
 
За його словами, подібні сходження він провів уже в 13 країнах світу.
 
Цього разу британський морпіх вирішив підкорити найвищу гору Європи — Монблан, та щось пішло не так: Метью майже піднявся із закріпленою на спині ношею на вершину, та почалася негода, тож довелося вантаж залишити на горі, а самому спуститися вниз.
 
Ця дія 35-річного британця викликала і хвилю обурення як серед французької місцевої влади, так і в соцмережах.
 
Окремих людей розізлило, що хтось буде залишати на їхній легендарній горі всякий мотлох, натомість влада була стурбована тим, як спустити вниз тренажер, адже для цього знадобиться, швидше за все, гвинтокрил — а це недешеве задоволення.
 
Дійшло до того, що мер французького містечка Шамоні звернувся до президента Макрона терміново ухвалити закон проти людей, які завдають горі шкоди, а ще — провокують лавини та обвали.
 
Також мер зазначив, що рахунок за вимушену операцію він надіслав у посольство Великої Британії на суму 1800 євро.
 
Тим часом Метью збирався піднятися з тренажером на висоту 4810 м і там гребти, тим самим привертаючи увагу до проблем ветеранів. Мета, звісно, благородна, а от методи — під питанням. 
 
До речі, не так давно неподалік вершини Бен-Невіс, що в Шотландії, було знайдено піаніно, а на вершині гори Сноудон, що в Уельсі, виявили... автомобіль. Можливо, це такий тонкий англійський гумор?