Хе його знає, як він літає

04.09.2013

П’ятирічний китаєць із міста Нанкін здійснив самостійний політ на надлегкому літаку і став наймолодшим пілотом у світі, зробивши серйозну заявку на потрапляння до Книги Гіннесса.

Як повідомляє газета «Чайна дейлі», дошколярик на ім’я Хе Іде керував аеропланом впродовж 35 хвилин. Політ проходив над Пекінським заповідником. Під час польоту Хе супроводжував інструктор, однак більшу частину часу в повітрі хлопчик керував літаком сам.

Як розповів батько хлопчика, який витратив на авіакурси для Хе близько 30 тисяч юанів (майже п’ять тисяч доларів), раніше малий брав участь у регаті, а також підіймався на гору Фудзіяма в Японії.

У Китаї Хе та його татусь — вельми відомі люди. Батько малого екстремала регулярно звітує про успіхи сина в мікроблозі Weibo (китайський аналог «Твіттера»), а читачі лають його за те, що він позбавляє Хе дитинства, змушуючи інтенсивно займатися спортом і навчанням.

ДО РЕЧІ

Кілька днів тому інший авіаційний рекорд встановив 93–річний ірландець Том Лакі. Він піднявся в повітря на біплані, стоячи на його крилі. Пенсіонер став найстарішим жителем планети, що виконав цей трюк.